האינטרנט הפך לחלק משמעותי מאוד מהעולם של רובנו. אנחנו צורכים דרכו חדשות, מקיימים אינטראקציות שונות עם בני אדם בשלל רשתות חברתיות, שומעים בו מוזיקה, צופים בתכנים מגוונים, מבצעים קניות של מבחר רחב של פריטים, מחפשים דירה, מוכרים את המכונית, מחפשים עבודה, משחקים ועוד ועוד. למעשה קשה להאמין שלפני בסך הכל 20 שנה עוד היינו מתחברים לאינטרנט דרך מודמים מקרקשים שגם היו מתנתקים לא מעט, שב-1995 היו בסך הכל 100,000 אתרי אינטרנט ואם נלך עוד קצת אחורה כלל לא הייתה רשת.

כך או כך, כיום מוצעות לנו שלל חבילות אינטרנט ביתי וכדי לבחור נכון מבין כל האפשרויות חשוב לבחון שני פרמטרים: מהירות ומחיר.

מהירות

על-מנת לבצע את שלל הפעולות שאנחנו מבצעים באינטרנט, נדרשת מהירות גבוהה – מה גם שהתרגלנו לכך שכל מבוקשנו ניתן לנו מיד כשאנחנו לוחצים על הכפתור. הימים שבהם מהירות מודם הייתה 56K נראים לנו כמו היסטוריה עתיקה, שכן כיום המהירויות המוצעות לנו הן של עשרות מגה בייט.

חשוב לבחון גם את מהירות ההורדה וגם את מהירות ההעלאה (הנמוכה בהרבה – למשל 3MB). מהירות הורדה של 100MB נחשבת כיום כטובה ואין סיבה להסתפק בפחות מכך. עוד כדאי לדעת שישנם אתרים רבים שמאפשרים בדיקת מהירות – כך שתוכלו לדעת מהי המהירות שמציעה לכם כיום חבילת האינטרנט הביתי.

מחיר

הפרמטר השני שבו נבחנות חבילות אינטרנט ביתי הוא כמובן המחיר. חשוב לזכור שאנחנו משלמים במסגרת חבילת אינטרנט ביתית הן על ספק והן על תשתית, אולם כיום מקובל לשלם על הכל כחבילה אחת – ואין סיבה לשלם יותר מכמה עשרות שקלים בחודש.

מה עוד חשוב לבדוק כשמזמינים חבילות אינטרנט ביתי?

כשמזמינים חבילות אינטרנט ביתי חשוב לוודא לכמה זמן תקף המחיר – לעתים ישנן מודעות שמכריזות בפונט גדול במיוחד על מחיר אטרקטיבי מאוד אולם האותיות הקטנות מציינות שהוא תקף לפרק זמן מוגבל ולאחר מכן המחיר מזנק. עוד חשוב לבחון את החברה שמספקת את חבילת האינטרנט הביתית ואת טיב השירות שלה – כדי שבמקרים של תקלה בגלישה יהיה מי שיסייע לכם לחזור וליהנות מכל השפע שמציע לנו האינטרנט.