לא תאמינו עד כמה נפוצים המקרים של לשון הרע בפייסבוק! כאן נסביר למה זה כך ואיך ניתן להימנע מזה
מה זה בכלל לשון הרע?
לפני שלשון הרע הפך למותג – "לשון הרע לא מדבר אליי!", הוא היה מונח משפטי, המתאר מצב שבו אדם או גוף כלשהם נפגעים כתוצאה מפרסום של אדם או גוף אחרים. הפגיעה יכולה להיות פגיעה פוטנציאלית בפרנסה, בכבוד או בשם הטוב. חשוב לציין, שבעוד שבעבר על התובע היה להוכיח נזק, כיום אין צורך בהוכחת נזק וכך האפשרות להיתבע בגין לשון הרע היא גדולה משמעותית.
הדור הבא של לשון הרע
הטכנולוגיה הביאה עמה הרבה מאוד דברים טובים, אבל בהחלט יש לה גם השפעות פחות טובות. בלשון המעטה. אחת ההשפעות השליליות שלה היא פוטנציאל הפגיעה באנשים וגופים מסוגים שונים, אשר נעשה בקלות רבה מדי ובהמשך נסביר איך זה קורה והיכן.
הרשת הנפיצה
אחת הסיבות לכך, שרשת האינטרנט נחשבת לנפיצה כל כך מבחינת לשון הרע והוצאת דיבה היא שהיא מציעה מגוון רחב של אפשרויות לפרסום הדעות שלנו ברבים כדוגמת פורומים, רשתות חברתיות (עליהן נרחיב מיד), כתבות עם אפשרות לכתוב טוקבקים ועוד.
הייחודיות של לשון הרע בפייסבוק
לשון הרע בפייסבוק ובשאר הרשתות החברתיות הוא מצב נפוץ במיוחד ואפילו יותר מאשר בתגובות לכתבות, בלוגים וכדומה. אחת הסיבות לכך היא, שכאשר אנו מעלים פוסט בפייסבוק או מגיבים על פרסומים של אחרים אנו מקבלים תחושה כוזבת של פרטיות וכך אנו מרגישים מוגנים, למרות שאנו חשופים לגמרי.
איך נמנעים?
הדרך הטובה ביותר להימנע מתביעה בגין לשון הרע בפייסבוק וברשת האינטרנט באופן כללי היא מאוד פשוטה: סוף מעשה במחשבה תחילה! כלומר, בכל פעם שאתם מתכננים לפרסם תוכן כלשהו עליכם לחשוב על ההשלכות האפשריות, כולל האנשים שאתם עלולים לפגוע בהם באמצעות תוכן זה, גם אם לא במתכוון.
דבר נוסף שחשוב לקחת בחשבון הוא, שלאחר שפרסמתם את התוכן, גם אם מחקתם אותו בהחלט ייתכן, שמישהו אחר כבר שיתף אותו או צילם מסך. כלומר, לעולם לא תוכלו להבטיח מחיקה מלאה של תוכן שפורסם!